UNITED STATES OF AMERICA

FEDERAL TRADE COMMISSION
WASHINGTON, D.C. 20580

Division of Marketing Practices

Craig Tregillus Direct Dial: (202) 326-2970
ruepillns@fte gnv Facsimilg; (202) 326-3395
August 21, 2007
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Regulétory Support Services, Inc.
P.O. Box 83
Manakirn-Sabot, VA 23103-0083

Dear Ms. Partridge:

You have requested a staff opinion on the circumstances, if any, under which the FT'C
Funeral Rule (“Rule”) requires a funeral provider to treat embalming as a “cash advance” item.
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Ms. Meredyth P. Partridge, President
Regulatory Support Services, Inc.
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typically non-cash advance items.? Section 453.2(b)(4)(ii)(A) expressly requires such a separate
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funeral provider’s “retail prices” for the funeral goods and services it sells include a sufficient
mark-up over cost to provide a profit.

A good or service offered by a funeral provider is not a cash advance item unless it meets
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